Door het toevoegen van de nieuwe specifieke branches en meerdere algemene brancheschetsen is de GAR nu in alle gevallen bruikbaar is. Wekelijks worden nog nieuwe branches toegevoegd. Geautomatiseerde berekeningen zijn nu mogelijk en er zijn database-koppelingen toegevoegd, waardoor er nog meer specifieke branche-informatie uit de applicatie gehaald kan worden. Ook zijn er extra vrije invoervelden beschikbaar, waardoor de consulent en adviseur een eigen toelichting kan invullen.

Bent u benieuwd naar het aantal kledingherstelbedrijven in uw gemeente ten opzichte van vergelijkbare gebieden? Geen probleem, de GAR kan het! Er is een koppeling gerealiseerd met het handelsregister en Locatus waarmee de GAR een geautomatiseerde inschatting maakt van de concurrentie en marktmogelijkheden.

Wil u graag de gemiddelde omzet, marge en winst van een startende autopoetser weten? Of welke marge de gemiddelde autohandel haalt? Ook dat zijn gegevens die de GAR voor u beschikbaar heeft.

Gripvol heeft in de zomerperiode, in samenwerking met opdrachtgevers, een koppeling gemaakt met een database met jaarcijfers. Hierdoor beschikt de GAR over specifieke branchegemiddelden en kunt u een betere beoordeling maken van de haalbaarheid van een prognose.

Het snel en deskundig opgestelde bedrijfsplan heeft geholpen om de bancaire groeifinanciering voor onze export te realiseren.

- Henk Doldersum en Reinier Hulst, Q-load B.V.