Gripvol streeft naar een moderne Bbz-regeling en dat staat hoog bij ons op de agenda! Achter de schermen zijn wij volop bezig geweest met de ontwikkeling van een applicatie die consulenten en adviseurs van gemeenten ondersteunt om in eigen beheer kredietbeslissingen te nemen, te onderbouwen en te reproduceren. Met trots presenteren we dan ook onze nieuwe online applicatie de “Gripvol Adviesrobot”.

Per 1 januari aanstaande wijzigt de Bbz-regeling en bijbehorende financieringssystematiek. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen, in het bijzonder voor gemeenten. Uitdagingen op het gebied van kredietbeoordeling en beheer, verantwoording en rekenschap. Ook het vraagstuk over de uitvoering van de levensvatbaarheidsonderzoeken speelt daarbij een rol. Den Haag daagt gemeenten uit tot een meer doelmatige besteding van de middelen voor advieskosten, door af te stappen van de declaratiesystematiek voor levensvatbaarheidsonderzoeken. Voor gemeenten die de beoordeling in eigen beheer willen doen, heeft Gripvol de online applicatie ontwikkeld!

Lees hier alles over de Gripvol Adviesrobot

Gripvol heeft mij geleerd niet weg te lopen voor problemen, maar ze aan te gaan en stap voor stap te overwinnen. Met een professionele houding, geduldig, eerlijk en zeer betrokken zijn de adviseurs van Gripvol een klankbord, stimulator en coach tegelijk geweest.

- Ernst de Vogel, Escaperoom Vogelvrij