“Meer dan 25 jaar geleden ben ik Italië als hulpje van een pizzabakker begonnen. Van hem heb ik de kneepjes van het vak geleerd en uiteindelijk ben ik zelf als pizzabakker aan de slag gegaan”

Een ambachtelijke Italiaanse pizzabakker met liefde voor zijn vak! Zo kunnen we Silvio, eigenaar van Pizzeria Pizza Nostra in Kampen het beste omschrijven. In zijn geboorteland Italië leerde hij op jonge leeftijd het ambacht van pizza’s bakken. Jaren later bakt hij in zijn eigen zaak in het centrum van Kampen op dezelfde ambachtelijke wijze pizza’s voor zijn gasten.

“De ingrediënten zijn simpel: water, meel, zout, olijfolie en gist. Deze ingrediënten moet je met liefde mengen. Dat maakt het verschil!”

   

 In een stroomversnelling
“Ik ben Pizza Nostra gestart vanuit mijn passie voor het pizza bakken, maar ook de financiële kant moet natuurlijk goed geregeld zijn”, vertelt Silvio. “Dat was in het begin lastig. Ik had geld nodig voor onder meer een bus, bezorgscooter en andere keukenapparatuur, maar het bleek toch erg lastig om een lening te krijgen.” In zijn zoektocht naar financieringsmogelijkheden  kwam – via Regionaal bureau zelfstandigen – Gripvol op zijn pad. “Arjen heeft gezorgd dat zaken in een stroomversnelling kwamen. Binnen een paar weken was alles geregeld en op basis van zijn adviezen heeft de gemeente Kampen een Bbz-krediet verstrekt.”

Samen bouwen aan de toekomst
Mede door de lening vanuit de gemeente en de begeleiding van Gripvol heeft Silvio een goede start gemaakt met zijn bedrijf, dat de focus legt op het halen en bezorgen van echte Italiaanse pizza’s. “Onze bezorgers zijn het visitekaartje van het bedrijf, maar goede bezorgers zijn niet altijd makkelijk te vinden. Nog een aantal ervaren bezorgers erbij zou heel fijn zijn!” Toch gaan de zaken erg goed en is er een mooie stijgende lijn te zien in de omzet van Pizza Nostra. Silvio bakt gepassioneerd zijn pizza’s en samen met zijn team werkt hij keihard aan de toekomst van zijn pizzeria. “Ik heb nog regelmatig even contact met Gripvol. Het is fijn dat ze ook nu nog met me meedenken.”

Blijven ontwikkelen
Voor Silvio is de kwaliteit van zijn pizza’s het allerbelangrijkste. Silvio bereidt alles in zijn eigen keuken en is kritisch op de ingrediënten die worden gebruikt. “Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen in mijn vakgebied en veel inspiratie op te doen. Daarom ben ik ook lid van Scuola Italiana Pizzaioli. Deze Italiaanse School van Pizzabakkers in Venetië is het kwaliteitskeurmerk van de echte Italiaanse pizzabakker”, legt hij uit.

In mei van dit jaar reisde Silvio daarom af naar het WK Pizzabakkers in Parma. Maar liefst 180 teams uit 38 verschillende landen strijden hier om de titel ‘Beste pizzabakker van de wereld’.  “Dit jaar ben ik geweest om te kijken welke eisen worden gesteld aan het bakken van een goede pizza. En natuurlijk om inspiratie op te doen. Maar volgend jaar ga ik meedoen, samen met het team!”, aldus Silvio.

“Een pizza is een creatie en daar moet je tijd en liefde instoppen”

Meer informatie:
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Pizza Nostra? Dan kunt u contact opnemen op telefoonnummer 038 – 888 8811. Of neem een kijkje op www.pizzanostra.nl

Wilt u weten wat Regionaal bureau zelfstandigen Zwolle voor u kan betekenen? Kijk dan op www.rbzzwolle.nl

Het snel en deskundig opgestelde bedrijfsplan heeft geholpen om de bancaire groeifinanciering voor onze export te realiseren.

- Henk Doldersum en Reinier Hulst, Q-load B.V.