Per 1 januari 2020 is er veel veranderd in de Bbz-regeling en bijbehorende financieringssystematiek. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen, in het bijzonder voor gemeenten. Den Haag daagt gemeenten uit tot een meer doelmatige besteding van de middelen voor advieskosten, door af te stappen van de declaratiesystematiek voor levensvatbaarheidsonderzoeken. Voor gemeenten die de beoordeling in eigen beheer willen doen, heeft Gripvol de online applicatie ontwikkeld!

De Gripvol Adviestool
De applicatie helpt professionals van gemeenten zelfstandig en vlot kredietbeslissingen te nemen, te onderbouwen en te reproduceren. De tool beschikt over specifieke branche-informatie en helpt om branchespecifieke aandachtspunten te signaleren. Voor extra objectieve en kwantitatieve informatie over het aantal concurrenten is er een koppeling gemaakt met de databases van CBS, KVK en waar mogelijk Locatus. Deze koppeling zorgt voor een nauwkeurige inschatting van de concurrentie in retailbranche.

Samen met deelnemende gemeenten zijn de adviseurs van Gripvol voortdurend bezig om de adviestool te optimaliseren. We vinden het belangrijk een applicatie te maken voor elkaar én met elkaar!

Bekijk hier het leaflet over de Gripvol Adviestool.

Belevingsworkshop “Grip op de adviestool”
Om geïnteresseerden te laten ervaren hoe de adviestool werkt, bieden wij de mogelijkheid de belevingsworkshop “Grip op de adviestool” te volgen. Onze adviseurs dagen professionals uit om een voorbeeldcasus, of een eigen aanvraag, uit te werken in de adviestool. Wilt u meedoen? We horen het graag.

Meer weten?
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer weten over de adviestool en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem gerust contact met ons op:
Rutger Zijlstra: Rutger@gripvol.nl   06 – 20 27 43 17
Arjen Veurink:  Arjen@gripvol.nl      06 – 42 15 48 23

Aanmelden voor Update
Wilt u op de hoogte gehouden worden over de Gripvol Adviestool? In onze speciale Update vertellen we u alles over de ontwikkelingen van de applicatie! Meld u hiernaast aan voor de Update speciaal over deze tool.

Bekijk hier de voorgaande Updates over dit onderwerp.