Harry Seegers werkt als ondernemersadviseur bij gemeente Nijmegen. Daarnaast zet hij zijn expertise één dag in de week in bij gemeente Mook en Middelaar. Voor beide gemeenten voert hij de Bbz-regeling uit. Naast zijn werk bij de gemeentes is Harry een avonturier! Samen met zijn vrouw reist hij graag naar mooie landen. Het liefst zoveel mogelijk, maar door Corona was dat de laatste jaren helaas niet mogelijk. Gelukkig staan er voor dit jaar weer mooie tripjes gepland.

Sinds eind 2021 werkt Harry met de Gripvol Adviestool. De tool wordt ingezet bij de uitwerking van levensvatbaarheidsonderzoeken. “Het is een prettige tool om mee te werken en bespaart me tijd!”.
In dit interview vertelt Harry over zijn werk en over zijn ervaringen met de adviestool.

Interessante afwisseling
Harry vertelt enthousiast over zijn werk. Hij heeft in het verleden gewerkt voor een kleine onderneming en daar veel geleerd over ondernemen. Eind jaren ‘90 maakte hij de overstap naar de gemeente, om aan de slag te gaan als adviseur bij Bureau Zelfstandigen en later bij het huidige OndernemersPunt. “De combinatie van sociale wetgeving, bedrijfseconomische aspecten en de diversiteit en zelfstandigheid maakt deze functie voor mij erg interessant”. Harry heeft voor verschillende kleinere gemeenten rondom Nijmegen opdrachten uitgevoerd. Zowel gemeente Nijmegen als Mook en Middelaar werken sinds eind vorig jaar met de Gripvol Adviestool.

“In de tool komen alle facetten van een levensvatbaarheidsonderzoek aan de orde! Dit zorgt voor een uniforme werkwijze, verslag en adviesvorming.”

Geen tussenkomst van externen meer
Met de aanschaf van de tool voert Harry nu voor beide gemeenten de levensvatbaarheidsonderzoeken én de saneringskredieten uit zonder tussenkomst van een externe adviespartij. “In de tool doe ik de Bbz-light aanvragen, maar heb ook het reguliere Bbz en een saneringskrediet met de tool gedaan”, vertelt Harry. De tool is handig, maar wat hij vooral erg prettig vindt is dat alle facetten van een levensvatbaarheidsonderzoek aan de orde komen. Dat zorgt voor een uniforme werkwijze, verslag en adviesvorming.  “Met name de vergelijking met branchegegevens en het doorberekenen van een taakstellende begroting bespaart mij tijd.” Ik moet nog ervaren hoe het rapport door een bezwaarprocedure en/of saneringstraject rolt. Ik heb alle vertrouwen dat dit goed gaat. Het gaat om de inhoud en de tool helpt je hierin.

Samen ontwikkelen
Samen met de deelnemende gemeenten kijkt Gripvol continue naar hoe ze de applicatie kunnen verbeteren en aanvullen. Er zijn al veel features toegevoegd en de kinderziektes zijn er inmiddels uitgehaald. “Het is een erg prettige tool om mee te werken”.

“Samen met deelnemende gemeenten werkt Gripvol continue aan het verbeteren van de tool!”

Handige Harry
Naast zijn werk en reizen, is Harry privé druk met nog veel meer dingen. Hij is lid van een cliëntenraad en bezwaarcommissie (sociaal domein) in zijn woonplaats. En hij is graag bezig “met zijn handen”. Een echte “Handige Harry”. Met wat hout en een hamer maakt hij de mooiste creaties. “Ik ben, en dat zeg ik met enige bescheidenheid, best handig”. Voor het maken van bijvoorbeeld een leuk hondenhuis weten zijn kinderen hem dan ook goed te vinden.