“We kregen praktische adviezen om verder te kunnen met ons bedrijf. We hebben nu weer een volle orderportefeuille en durven gelukkig weer vooruit te kijken!”

De heer Santbergen, eigenaar van Sanair Montage uit Vollenhove heeft zakelijk gezien een moeilijke tijd achter de rug. “Gripvol heeft me geleerd anders naar zaken te kijken. Om niet alleen maar in problemen te denken, maar juist de positieve kanten te zien en op zoek te gaan naar oplossingen.” aldus de heer Santbergen.

Met 4 medewerkers verzorgt Sanair Montage de installatie van ventilatiesystemen in woningbouw en kantoorpanden in met name Midden- en Noord-Nederland. De verwarmings- en luchtbehandelingsapparatuur wordt vaak geplaatst in opdracht van grotere installatiebedrijven.

“Na een dag sjouwen op een groot bouwproject ga ik voldaan naar huis. Maar ook de kleinere klussen zijn leuk. Vaak wat gemoedelijker en je doet het werk echt samen”

Na jarenlang in loondienst werkzaam te zijn geweest bij Sanair Montage krijgt de heer Santbergen de kans het bedrijf over te nemen.  Mede door de economische recessie neemt het aantal opdrachten in de periode na de overname helaas al vrij snel af. “Het was zakelijk een moeilijke tijd. De bank gaf op dat moment niet thuis en via de gemeente ben ik in contact gekomen met Gripvol”.

Kritisch en praktisch
“Gripvol heeft mijn bedrijf doorgelicht en een bedrijfseconomisch adviesrapport opgesteld. Hieruit volgde een concreet plan van aanpak voor de toekomst. De gemeente heeft op basis daarvan een Bbz-krediet verstrekt. Binnen een paar weken was het rond. Sindsdien heb ik nog steeds contact met Gripvol. Arjen adviseert mij over welke stappen ik het beste kan zetten met mijn bedrijf. Zijn kritische én praktische aanpak vind ik prettig” vertelt de heer Santbergen.

Vertrouwen in de toekomst
Mede door de ondersteuning vanuit de gemeente en Gripvol ziet de heer Santbergen de toekomst van Sanair Montage weer positief tegemoet. “Vorig jaar is met een positief bedrijfsresultaat afgesloten en voor het komende jaar is de orderportefeuille goed gevuld. Opdrachtgevers weten ons steeds beter te vinden”, aldus de heer Santbergen.

“We kunnen nu verder! Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst”

Meer informatie:
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Sanair Montage? Dan kunt u contact opnemen met de heer Santbergen op telefoonnummer 06-53 93 86 71